Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η εξέγερση στην Αμυγδαλέζα να γίνει αφορμή μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων!

 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"  Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 21.00, οι μετανάστες που κρατούνται στο «στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας» εξεγέρθηκαν.
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση για παράταση της κράτησής τους από 12 σε 18 μήνες. Οι μετανάστες, μετά τον προαυλισμό τους, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κοντέινερ όπου κρατούνται, και άρχισαν να βάζουν φωτιά σε μερικά από αυτά....

Τα ΜΑΤ επενέβησαν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, και χτυπώντας τους εξεγερμένους μετανάστες. Πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν, ενώ 10 κατάφεραν να δραπετεύσουν από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας.
Τα χθεσινά γεγονότα στην Αμυγδαλέζα δεν είναι απρόσμενα και μεμονωμένα. Σχετίζονται πλήρως με την έλλειψη περίθαλψης, καθαριότητας, ρούχων και φαγητού,δυνατότητας ουσιαστικής επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, με την έλλειψη θέρμανσης το χειμώνα και κλιματισμού το καλοκαίρι. Σχετίζoνται πλήρως με γεγονότα όπως το ότι η αστυνομία είχε κόψει το ρεύμα στο κέντρο κράτησης εδώ και τρεις μέρες επειδή οι μετανάστες άνοιξαν τα air – condition του στρατοπέδου προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν στα κοντέινερ θερμοκρασίας 50 βαθμών κελσίου, με γεγονότα όπως τον θάνατο του Μοχαμάντ Χασάν πριν 2 βδομάδες (ο οποίος είχε πρόβλημα υγείας και περίμενε ένα χρόνο μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίας του) με γεγονότα όπως τις συχνές επιθέσεις και βασανισμούς των κρατουμένων της Αμυγδαλέζας από την αστυνομία.
Η αθλιότητα των συνθηκών κέντρων κράτησης μεταναστών δεν μπορεί να αποκαλυφθεί στο σύνολό της, μιας και η κυβέρνηση απαγορεύει το ρεπορτάζ και την έρευνα στο εσωτερικό τους. Φανερώνεται όμως από μεμονωνομένες μαρτυρίες και γεγονότα που καταφέρνουν να βρουν το φως της δημοσιότητας. Η κατάσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που η κυβέρνηση ονομάζει «κέντρα κλειστής φιλοξενίας» έρχεται να προστεθεί στην κατάσταση που επικρατεί στα κολαστήρια – αστυνομικά τμήματα κράτησης που δεκάδες μετανάστες στοιβάζονται σε μερικά τετραγωνικά μέτρα και στην κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις με την τρομοκρατία, βασανισμούς και τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες από την αστυνομία, στα πλαίσια του «Ξένιου Δία», αλλά και από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έχουν την πλήρη κάλυψη της πρώτης.
Εδώ και έναν χρόνο η αρχικά τρικομματική, και έπειτα δικομματική κυβέρνηση υιοθετεί ολοένα και πιο έντονα την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Με την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης σε συνδυασμό με τα προγκρόμ που γίνονται με αφορμή τον «Ξένιο Δία», με τις επιθέσεις από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγή που γίνονται με την πλήρη κάλυψη της νεοναζιστικής οργάνωσης από την αστυνομία και τα δικαστήρια (βλ. σύλληψη ελαχίστων ενόχων, συνεχείς αναβολές δικών των μελών της, ελάφρυνση των ποινών που κανονικά θα επιβάλλονταν για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει κλπ) το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – νεοναζί επιτίθεται σ’ ένα μεγάλο κομμάτι των «από κάτω» που ζουν στην Ελλάδα: στους μετανάστες (με ή χωρίς χαρτιά).
Η επίθεση αυτή προφανώς και δεν περιορίζεται μόνο στους μετανάστες: επεκτενείται και σε άλλα κομμάτια των «από κάτω», όπως φάνηκε με την επαναφορά της διάταξης για τις οροθετικές, με την πρόσφατη σύλληψη των τρανς στη Θεσσαλονίκη, με την προσωρινή μεταφορά τοξικομανών στην Αμυγδαλέζα, και τους ελέγχους και τις επιθέσεις που γίνονται κατά καιρούς σε αγωνιστές με αφορμή το πρόγραμμα «Ξένιος Δίας».
Η επίθεση αυτή, που γίνεται με την πλήρη συνεργασία κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής, είναι πλήρως συνδεμένη με τις πρόσφατες επιστρατεύσεις των απεργών και τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων (βλ. Επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα): ο στόχος της δεν είναι άλλος από το τσάκισμα κάθε πιθανότητας αντίστασης των από κάτω που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση την επιβολή της πολιτικής της λιτότητας και των απολύσεων.
Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί σε όλα αυτά είναι οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Η εξέγερση στην Αμυγδαλέζα να γίνει αφορμή μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων οι οποίοι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση της λιτότητας, της τρομοκρατίας και των στρατοπέδων συγκέντρωσης και θα τσακίσουν τους νεοναζί συμμάχους της.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
-Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: